Cultureel Podium

Op deze pagina krijgt het Cultureel Podium Onderdendam de ruimte hun programma toe te lichten.

 

 

 

21-06-2019 (vrijdagavond van 18.00) Midzomeravondwandeling rondom Onderdendam.

Op de langste dag, 21 juni organiseert het Cultureel Podium Onderdendam (CPO) een culturele midzomeravondwandeling rond het dorp.

Het CPO houdt zich al een paar jaar bezig met het organiseren van culturele evenementen in het dorp. Inmiddels weten toneelverenigingen, singer-songwriters, schrijvers en muzikanten het dorpshuis Zijlvesterhoek te vinden.
Als bestuur komen we maandelijks bij elkaar en brainstormen we over nieuwe ideeën. Zo is het idee ontstaan om het eens groter aan te pakken en buiten de muren van het dorpshuis te gaan. Uit de combinatie van cultuur, omgeving en beleven is het idee ontstaan een wandelevenement te organiseren rondom het dorp. Onderdendam heeft zoveel meer te bieden, dat velen waarschijnlijk niet weten. Tijd om daar dus verandering in te brengen!
In de voorbereidingperiode van maanden zijn diverse partijen aangehaakt, waardoor het niet een doorsnee wandeltocht wordt maar één met extra aandacht voor de omgeving en de natuur. De wandeling is circa 8 kilometer lang en gaat langs cultuurhistorische plekken, boerderijen, door weilanden en over het water. (U moet dus wel enigszins goed ter been zijn) Onderweg zal uitleg gegeven worden over de omgeving, wordt eten en drinken aangeboden en treden muzikanten op. We verwachten qua tijdsduur dat deelnemers ongeveer 3 a 4 uur onderweg zullen zijn.
De wandeling start vanaf 17.30 met de eerste groep en de laatste groep vertrekt om 19.00 uur vanuit het dorpshuis waar de wandeling tevens ook eindigt.
Wilt u meedoen? Geef u dan vroegtijdig op want vol is vol!
Deelname kost 8 euro en dat is inclusief eten en drinken. Deelname is op eigen risico en honden zijn (ook aangelijnd) NIET toegestaan. De sluitingsdatum is 17 juni.
Opgeven kan per e-mail cultuurinonderdendam@gmail.com

De wandeling gaat onder andere langs de boerderij van Veenland.
Ook voor mensen die niet deelnemen aan de wandeling, maar wel iets van de sfeer willen proeven is de boerderij vrij toegankelijk vanaf 18.00 uur.
Samen met Friesland-Campina en Agrarische Natuurvereniging, Collectief Groningen West wordt er uitleg gegeven over hoe hier duurzaam melk geproduceerd wordt. Hoe er rekening gehouden wordt met dierwelzijn, natuur, milieu en in het bijzonder welke maatregelen er genomen worden voor het beschermen van weidevogels.
Belangstellenden zijn dus van harte welkom!
Adres: Rodewolt 9, Onderdendam

poster MZAW