Dorpsdemocratie Onderdendam

Dorpsdemocratie Onderdendam

Het project dorpsdemocratie heeft als doel een Onderdendams model te ontwikkelen voor het nemen van besluiten samen met het dorp en de gezamenlijke stem van het dorp naar buiten toe. Bijvoorbeeld richting de gemeente, fondsen of andere partijen. Om dit model te ontwikkelen willen we graag weten hoe jullie Onderdendammers denken over het dorp, over het samen nemen van besluiten en hoe je dat met elkaar organiseert.
Daar hebben we een poster en een vragenlijst voor gemaakt die begin juni huis-aan-huis worden verspreid.

Digitale vragenlijst

De digitale vragenlijst vind je HIER. Om de vragenlijst en poster te kunnen koppelen, vragen we je in de vragenlijst jouw unieke posternummer in te vullen.
De poster is gemaakt voor alle inwoners van Onderden¬dam, van alle leeftijden. Je kan op deze poster, schrijven, tekenen, plakken, schilderen. Kies de methode die het beste bij je past.
Je kan zelf kiezen of je anoniem mee wilt doen of met naam en toenaam. De informatie (uit de vragenlijst en van de posters) wordt altijd anoniem verwerkt. Elk gezinslid mag een poster en vragenlijst invullen. Extra exemplaren zijn verkrijgbaar bij Anka Hoven, Dethmer Jonkhoff, Kees Willemen en Bert Helmholt.
Inleveren
De poster en vragenlijst kunnen tot 15 juni worden ingevuld. Je kan de poster en de vragenlijst inleveren bij het dorpshuis. Bij de ingang staat een speciale brievenbus klaar.

Voor alle kinderen
We vinden het erg leuk als jullie aan het hele dorp laten zien wat Jouw Onderdendam is. Je kan daarvoor de poster gebruiken die bij jullie thuis bezorgd wordt. Maak er iets moois van en hang het voor je raam! Je mag jouw droom daarom wat later inleveren, na 15 juni bij de speciale brievenbus bij het dorpshuis. We maken we er in het dorpshuis een mooie expositie van. Alle kinderen die meedoen krijgen als dank een mooie verrassing!

Hoe verder?
De resultaten worden gebruikt als ingrediënten voor het model dat we aan het ontwikkelen zijn. Voor de zomervakantie laten we de eerste uitkomsten in het Nijsjoagertje zien. Na de zomer zullen we de uitkomsten uitgebreid presenteren en bespreken met het dorp.
Alvast bedankt voor het invullen, we stellen je inbreng zeer op prijs!

Vragen?!
Mail met Mayke Zandstra via hallo@maykezandstra.nl