Theatergroep WAARK in Onderdendam

Theatergroep WAARK in Zijlvesterhoek Onderdendam

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op vrijdag 28 februari speelt WAARK de voorstelling Bevings in Zijlvesterhoek in Onderdendam. De tour eindigt op vrijdag 10 april in Verhildersum, Leens. Kaarten reserveren kan door een mail te sturen naar: cultuurinonderdendam@gmail.

Een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings is geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Vrijdag 21 februari: Zijlvesterhoek Onderdendam
Vrijdag 6 maart: Barontheater Opende
Zaterdag 7 maart: Stadsschouwburg Groningen
Zaterdag 21 maart: Ons Dorpshuis Annen
Vrijdag 10 april: Ons Schathoes Verhildersum Leens

WAARK
Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

270919. Groningen. Waark speelt ” BEVINGS “. Foto: Karel Zwaneveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie en interviewverzoeken: Renate Dokter, Podium tekst en communicatie: podiumtekst@gmail.com of 06 – 51 999 009. De foto is van Karel Zwaneveld.

Met vriendelijke groet,
Renate Dokter

Podium tekst & communicatie
06 51 99 90 09

LOODS13 THEATERSCHOOL & PRODUCTIEHUIS

THEATERGROEP WAARK