Werkgroep Dorpsondersteuner

27-12-2018

“We kunnen los!” dachten wij, de leden van de werkgroep Dorpsondersteuner in november. De financiën waren rond door bijdragen van de het Oranje Fonds, gemeente Bedum, de stichting Dorpshuis en Nut en de Pieter Koops stichting. Dus werd er een advertentie gezet en ook op internet werd de vacature breed bekend gemaakt. Tot onze grote vreugde was er belangstelling genoeg.

Hoe kies je een goede dorpsondersteuner uit? Je wilt een duizendpoot, een pionier, iemand met een breed netwerk, iemand die enthousiast is en ook nog eens leuk in de omgang. En… niet onbelangrijk, iemand die vooral een klik heeft met Onderdendam en haar inwoners.

De werkgroep wist een ding zeker: de inwoners van Onderdendam moeten worden betrokken bij het selectieproces. Maar hoe doe je dat?

Omdat het onmogelijk is om alle dorpsbewoners te laten meebeslissen over de kandidaten, is aan een kleine groep inwoners gevraagd hun medewerking te verlenen. Deze groep, variërend in leeftijd van 10- tot 80+ , is op een vrijdagavond in het dorpshuis bij elkaar gekomen en heeft met de meest geschikte kandidaten gesproken. Het werd een gezellige en succesvolle avond.

In de ochtend had de werkgroep al met verschillende kandidaten gesproken. Het was goed om te merken dat mening en voorkeur van de leden van de avondgroep en van de werkgroep heel veel overeenkomsten had. De keuze was snel gemaakt.

Dan is het dus nu voor elkaar en begint de toekomstige dorpsondersteuner op 1 januari? Helaas, onze voorkeurskandidaat kreeg de volgende dag een andere baan aangeboden en ook de 2de kandidaat haakte om die reden af. Dit was pure pech.

De vacature is nu opnieuw breed verspreid en er hebben zich al weer nieuwe kandidaten gemeld. We hopen dat we tijdens het Nieuwjaarscabaret de nieuwe dorpsondersteuner aan u kunnen voorstellen.

We houden u op de hoogte.

Anka Hoven, Bert Helmholt en Marion Bos -12-2018