Werkgroep Energie Transitie

27-12-2018

Met de invulling van het gat aan de Stadsweg gaat Wierden en Borgen komend jaar druk aan de slag. Onzekerheid over de vergoeding van de NAM en de financiering van te nemen energiemaatregelen hebben het proces vertraagd, maar het ontwerpproces loopt weer. De woningen zullen geen zonnepanelen op het dak krijgen, maar zullen gebruik maken van de mogelijkheden van de energiecoöperatie. De verwachting is dat er in het najaar van 2019 daadwerkelijk met de bouw gestart kan worden.

Zoals hiervoor gemeld gaan de nieuw te bouwen woningen gebruik maken van PV-panelen van EnergieK Onderdendam. Dit betekent dat de energiecoöperatie op zoek gaat naar mogelijkheden voor een nieuw dak en misschien een molen.
Onderdendam is geen onderdeel geworden van de pilot die Binnenlandse Zaken heeft ingesteld voor de energietransitie, echter de nieuwe gemeente Hogeland heeft er voor gekozen om samen met Onderdendam en Warfhuizen toch te gaan onderzoeken hoe bestaande woningen op een economische manier gasloos gemaakt kunnen worden.