Wierden en Borgen start met nieuwe verhuurwoningen Stadsweg

Voorrang met dorpsbinding mogelijk!

Over de woningen
De zes nieuwe woningen aan de Stadsweg zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat de badkamer en een van de slaapkamers op de begane grond zijn. Ideaal voor senioren, maar de woningen zijn ook geschikt voor (kleine) gezinnen.
De woningen zijn zeer energiezuinig, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp en uiteraard gasloos.
Woningtoewijzing met dorpsbinding
Wierden en Borgen wil graag dat er in de nieuwe woningen aan de Stadsweg ook mensen uit Onderdendam of met een sterke binding met Onderdendam komen te wonen. Nieuwbouw in kleinere dorpen gebeurt niet vaak, daarom willen we extra ons best doen een deel van de woningen aan Onderdendamsters te kunnen verhuren.  Om met dorpsvoorrang in aanmerking te kunnen komen voor een woning hanteert Wierden en Borgen wel een aantal regels. Zo is dit alleen mogelijk voor al ingeschreven woningzoekenden bij Wierden en Borgen, en gelden naast de gebruikelijke criteria over bijvoorbeeld het inkomen, ook specifieke criteria voor dorpsbinding. Op de website van Wierden en Borgen staan deze regels verder uitgewerkt. Wierden en Borgen probeert ook alle woningzoekenden uit Onderdendam en directe omgeving via een e-mail te informeren over de mogelijkheden.
Kijken bij 2 woningen
Wie in aanmerking wil komen voor een van de woningen dient altijd eerst te reageren op de woningadvertentie die in Woningnet geplaatst wordt.  Wierden en Borgen publiceert in eerste instantie 2 van de 6 woningen. Iedereen die reageert en voldoet aan de criteria voor dorpsbinding zal worden uitgenodigd om te komen kijken in de woningen. Dat verplicht uiteraard nog tot niets. Op basis van de daadwerkelijke belangstelling kan Wierden en Borgen besluiten nog 2 extra woningen met dorpsbinding te verhuren. Ook bij dorpsbinding zal de volgorde van woningtoewijzing op basis van de inschrijfduur van woningzoekenden zijn.
Huurprijs
Om er voor te zorgen dat ook mensen met huurtoeslag in de woningen kunnen woningen verlaagt Wierden en Borgen de aanvangshuur van de woningen (tot circa €650). In de jaren daarna zal de huurprijs langzaam toegroeien naar de gewenste huurprijs.
Omdat de woningen zeer energiezuinig zijn zal de energierekening bij normaal gebruik van de woningen relatief laag zijn.
Meer informatie
Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie over de woningen en de specifieke regels rondom de  toewijzing, dan kunt u deze vinden op de website van Wierden en Borgen. 
Wilt u daadwerkelijk in aanmerking komen voor een van de woningen, houdt dat Woningnet goed in de gaten. Maandag 20 maart worden 2 woningen gepubliceerd met dorpsbinding. Woningzoekenden hebben vanaf 20 maart een week de tijd om te reageren. 
Nadere informatie op : https://www.wierdenenborgen.nl/nieuws/nieuwbouwwoningen-onderdendam-aangeboden-voor-verhuur-met-dorpsbinding en https://www.wierdenenborgen.nl/projectoverzicht/stadsweg-onderdendam