Tussen bedum en onderdendam tot 1 oktober dicht

15 juni 2021

De provinciale weg N995 (Bedumerweg) is van 21 juni tot 1 oktober in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Bedum en Onderdendam. Autoverkeer wordt omgeleid via de N46 of N361, fietsers langs het Boterdiep.

Het asfalt en een deel van de fundering van de weg worden vervangen. Ter plaatse
van de bebouwde komgrens van zowel Bedum als Onderdendam wordt een wegversmalling aangebracht. Om de snelheid te verminderen worden er twee drempels aangelegd. De weg wordt optisch smaller gemaakt door de belijning verder van de rand van de weg te plaatsen. De kleur van het asfalt tussen deze belijning en de rand is lichter dan het overige asfalt. Tot slot brengen we rood asfalt aan bij de kruising met de Wroetende Mol.

Download hier de bewonersbrief van de provincie Groningen

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden rijdt Qbuzz vanaf Bedum via de N46 richting Middelstum. OV-reizigers vanuit Onderdendam kunnen gebruikmaken van een pendeldienst tussen Onderdendam en Winsum. Vanaf de bushalte bij de brug in Onderdendam rijdt een busje rechtstreeks naar het station in Winsum. Het busje rijdt twee keer per uur tussen 6.15 en 18.30 uur. De dienstregeling wordt bij de bushaltes aangegeven. In de avonduren, op zaterdag en zondag en tijdens de zomervakantie kan gebruik gemaakt worden van de HUBTaxi, reserveren 0800-0567.

Vrachtwagenverbod Stadsweg

Samen met de gemeente Het Hogeland en de politie is besloten een verbod in te stellen voor vrachtverkeer op de Stadsweg gedurende de werkzaamheden. Tussen Onderwierum en de Achterweg geldt een algeheel verbod voor vrachtverkeer. Vrachtverkeer richting Onderwierum kan via Bedum rijden.

Omleiding en sluipverkeer

De omleidingroute voor doorgaand verkeer tussen Bedum en Onderdendam verloopt via de N46. Verkeer vanuit de richting Winsum wordt omgeleid via Groningen. Fietsers worden omgeleid via het fietspad naast het Boterdiep (Grote Haver).

De omliggende wegen zijn erg smal. De Stadsweg is niet geschikt als alternatieve route tussen Bedum en Onderdendam. Tijdens de eerste week van de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om verkeer richting de Stadsweg tegen te houden en te wijzen op de omleidingsroute. Daarnaast onderhoudt de provincie goed contact met de verkeerscommissie Onderdendam en met de politie. Signalen uit het dorp over overlast door sluipverkeer, worden door ons serieus genomen. Wij verzoeken u ook de omleidingsroutes te volgen om zo hinder voor anderen te beperken.

Bekijk hier de omleidingsroutes op Groningen bereikbaar