• 1 maart 2024 - 20:00 - 23:00

  Locatie: Dorphuis

  Organisatie: VVO

  Kosten: 2,50 euro

  Kennisquiz ien kroug

  Op vrijdag 1 maart vanaf 20.00 u organiseert de VVO inmiddels de 4e Kennisquiz ien Kroug. Een team bestaat uit maximaal 5 personen. Er is plaats voor 10 teams. Inschrijfgeld is 2,50 euro p.p.

  Meld je team aan per email op volksvermakenonderdendam@gmail.com

 • 17 maart 2024 - 14:30 - 16:30

  Locatie: Dorpshuis Zijlvesterhoek

  Organisatie: CPO

  Kosten: gratis

  Johan Sebastiaan Bach

  Op zondag 17 maart zal Jean Pierre Jansen, wonend samen met Marina van Haalen op Onderwierum,  ons gaan inwijden in de gedachtenspinsels van één van de grootste, zo niet de grootste, componisten, nl Johan Sebastian Bach. Het wordt een lezing, ondersteund door het spelen op zijn clavecimbel, die echt niet alleen bedoeld is voor de deskundige klassieke muziek kenner. Jean Pierre zag graag zoveel mogelijk mensen naar het dorpshuis komen om gewoon wat meer kennis op te doen van deze muziek en wellicht daarna er op een andere manier naar luisteren.

  Graag aanmelden via cultuurinonderdendam@gmail.com

 • 14 april 2024 - 14:30 - 16:30

  Locatie: Dorpshuis Zijlvesterhoek

  Organisatie: CPO

  Kosten: 2,50

  Vogelkenner Jan Doevendans houdt lezing

  Op zondag 14 april organiseert het CPO opnieuw een zondagmiddag lezing en deze keer van vogelkenner/ecoloog Jan Doevendans, sinds een jaartje inwoner (samen met partner) van Onderdendam. Jan woont even buiten het dorp aan de Bosweg in de boerderij, waar Harry vd West zijn hoveniersbedrijf had. Om Jan goed te leren kennen, hoopt het Nijsjoagertje hem in het vollgende nummer aan u voor te stellen. Maar noteer alvast de datum van deze ongetwijfeld boeiende zondagmiddag.

  U kunt zich alvast aanmelden via cultuurinonderdebdam@gmail.com